2012. június 20., szerda

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

      15 iunie 2012

Lansarea proiectului  “Valoare, Istorie, Traditie impreuna e-cultura! “             Primaria Comunei Diosig, in parteneriat cu Primaria orasului Recas si biblioteca scolii cu clasele I-VIII Diosig vor derula in perioada 23 mai - 23 august 2012 proiectul “Valoare, Istorie, Traditie impreuna e-cultura!“, finantat prin programul eCULTURA, in cadrul Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere implementat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale cu finantare din partea Bancii Mondiale si a Guvernului Romaniei. Proiectul este dedicat scoaterii din anonimat a culturii locale, constientizarii, conservarii si promovarii valorilor traditionale cu ajutorul noilor tehnologii. Avem asadar o oportunitate evidenta, clara si la indemana, sa promovam valoarea, traditia si istoria comunitatilor implicate.


Scopul acestui proiect este dezvoltarea și punerea in valoare a potențialului și valorii culturale a comunităților implicate, cu accent pe specificul local, respectiv producția de vin autohton.


             Proiectul  “Valoare, Istorie, Traditie impreuna e-cultura!“  vizeaza organizarea de activitati cu rol de   dezvoltare a culturii locale la nivelul  comunităților implicate, respectiv:

Ø  Activitati tematice cu elevii scolilor din comunitatile partenere ( cerc  de cunoastere “Viticultura: trecut, prezent si viitor”, concurs de etichete pentru viticultorii din comunitatile partenere, sesiuni de documentare si deprindere tehnici de cautare de tip catalog de biblioteca, sesiuni de instruire in design digital si aplicatia power point )
Ø  Program de alfabetizare digitala pentru 40 de persoane provenind din grupul tinta-  curs  Operator procesare text si imagine cu certificare CNFPA
Ø  Schimburi de experienta intre parteneri.
Ø  Seminar tematic pentru grupul tinta privind accesarea de fonduri si modalitati de tratare a culturilor de vita de vie.
Ø  Realizare miniistografie pentru comunitatile partenere.
Ø  Dotarea cu echipamente a bibliotecilor din comunitatile partenere

         Participantii la aceste activitati vor dobandi abilitati si cunostinte in:

                   ·  Procesare text si imagine cu certificare CNFPA
                   · Accesare fonduri pentru cultura de vita de vie
                   · Utilizare servicii noi in biblioteci
                   · Promovare a mestesugurilor, traditiilor, obiceiurilor si culturii locale
                   · Comunicare si transfer de resurse
                   · Tratare bio  a bolilor vitei de vie.
        Totodata partenerii implicati in acest proiect vor invata la randul lor sa:                      
                   · Colaboreze strans in vederea depunerii de proiecte in parteneriat.
                   · Se implice in luarea deciziilor importante in dezvoltarea comunitatii.


Despre Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere


Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi finanţat de Banca Mondială şi de Guvernul României.
Prin acest program, MCSI a dotat 255 de comunităţi din România dezavantajate din punct de vedere al cunoaşterii şi accesului la informaţie cu infrastructura TIC  şi acces la Internet de mare viteză. În fiecare comunitate inclusă în acest exerciţiu inovativ a fost dezvoltată o Reţea Electronică a Comunităţii Locale, ce comprimă 4 noduri de importanţă publică locală: Primăria, Şcoala, Biblioteca şi PAPI (Punct de Acces Public la Infomaţie).
Beneficiarii direcţi ai societăţii cunoaşterii reprezintă 1.8 mil locuitori, 20% din populaţia din mediul rural, 8% din populaţia României. Economia Bazată pe Cunoaştere şi-a propus să transforme această categorie vulnerabilă a populaţiei în adevărate surse de educaţie şi informaţie, prin transfer de cunoaştere şi diseminare de bune practici atât la nivel naţional, cât şi internaţional.
            Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând www.ecomunitate.ro .Proiect: “ Valoare, Istorie, Traditie impreuna e-cultura! “


Program: e-CULTURA


Proiect finanţat de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în cadrul programului Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), iniţiat de Guvernul României cu sprijinul Băncii Mondiale.
    
Solicitant:
Comuna Diosig, judetul Bihor
Tel. 0259350196, Fax. 0259350196, E-mail: primaria.diosig@cjbihor.roParteneri proiect:
Orașul Recaș,județul Timiș

Tel. 0256330101, Fax. 0256330231 , E-mail: public@primariarecas.ro


                                                                                       
Biblioteca Scolii cu clasele I-VIII Diosig, judetul Bihor

Tel .0259350067, fax.0259350067

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése