2012. augusztus 10., péntek

Schimb de experienta la Recas


În data de 27 iulie am organizat schimb de experiență pentru viticoltori în Recaș.
Pe la ora 10 am ajuns cu viticultori din Diosig ,unde am fost primite cu drag din partea echipei de proiect și  de viticultori.
Întâlnirea a debutat cu discursuri ale oficialităților din cele două părți, domnii primari Mados Attila Ferencz – Diosig și Teodor Pavel – Recaș. Managerul Punctului de Acces public la Informație din Recaș, Silvia Harhătă, a prezentat localitatea Recaș în cuvinte și imagini, apoi doamna bibliotecar Veronica Andruseac, a evocat personalitățile născute în localitate. Doamna profesor Solmoșan Minioara a menționat implicarea Liceului Teoretic Recaș în cadrul acestui proiect. Viticultorii din Recaș au luat cuvântul și s-au prezentat, au vorbit despre suprafața și anii de când cultivă, soiuri de struguri, tehnologii probleme și situații referitoare la vinurile locale.
Dupa prezentări am pornit spre culturi de viță de vie a viticultorilor din Recaș, după ce am vizitat complexul de vinificație Cramele Recaș,  unde au prezentat fluxul tehnologic a vinului de ultima generație, după vizitarea complexului  am participat la degustare unde într-o pivniță  medievală am fost servite cu 4 soiuri de vin de calitate excepțională. După prânz am fost la un centru de echitație și baza de agrement într-un sat aprținător a Recașului, la Herneacova.
A sosit timpul plecării, care pentru toți a fost foarte greu, fiind-că la Recaș am găsit niște”prieteni adevărați ”.
La revedere în 8 august la Diosig!

http://www.ecomunitate.ro/EBC_a_facilitat_schimbul_de_experienta_%C3%AEntre_viticultorii_din_Diosig_si_cei_din_Recas(25812).html

http://kep.ro/blog/schimb_de_experiena_recadiosig

http://blogu.lu/papirecas/2012/08/01/musafiri-din-bihor-in-schimb-de-experienta-la-recas/

http://www.diosig.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=29&lang=ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése